fbpx

 

 

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i ove godine obilježava “Zlatni septembar”, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Kampanjom žele ukazati na probleme s kojima se suočavaju mališani i njihove porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja, kao i na potrebe nakon izlaska iz bolnice.

Cilj ‘Zlatnog septembra’ jeste da se podigne svijest o svim aspektima borbe s dječijim rakom, od boravka u bolnici, pa do povratka u matičnu sredinu.

Početak kampanje u Sarajevu obilježen je performansom s djecom i mladima koji su liječeni, a nastavljena je interaktivnom radionicom u kojoj su mogli učestvovati svi građani.

U okviru kampanje podijeljene su i brošure u kojima će se građani moći dodatno informisati o izliječenoj djeci i mladima.

Udruženje želi podići svijest našeg društva i poslati jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod djece koja se izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku. Naglašavaju da je to doprinos da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

Izvor: civilis.ba