fbpx

Zbog propalih vakcina, ostale će iz sigurnosnih razloga biti prebačene u slastičarnu Egipat #odgovornost

by | apr 15, 2021 | Novosti, Vijesti, Zabava

Preko hiljadu vakcina protiv koronavirusa je propalo, zbog nestanka struje i kvara na frižiderima u kojima su čuvane. Javnost je ogorčena zbog ovog čina, a oni koji su trebali voditi računa o njima nisu poslušali sve prijedloge i savjete do kraja.

BioNTech i Pfizer zatražili odobrenje vakcine protiv koronavirusa

“Naša je greška, mislili smo da znamo a očigledno ne znamo kako treba. Kada smo naručivali vakcine, prijavljivali su se brojni privatnici koji posjeduju vakcine da nam pomognu, mi smo to odbili, pravili se pametni i naručivali neke specijalne frižidere za čuvanje i ovako nam se vratilo. Trebali smo slušati običnog čovjeka, a ne da se pravimo pametni”, kaže Goran Čerkez, član kriznog štaba FBiH.

Kao alternativa da se ovakav problem više ne desi, ponudila se i popularna slastičarna Egipat, koja je sve svoje kapacitete stavila na raspolaganje.

“Svaki stanovnik Sarajeva, ali i turista zna šta je slastičarna Egipat i koliku tradiciju poslovanja imaju. Ne postoji osoba na planeti koja se nekada tamo otrovala sladoledom. Dakle pored dobrog prometa, oni imaju vrhunske frižidere u kojima čuvaju sladolede. Eh sada, po nekoj logici kada može ona dobra vanilija da stoji, ja ne vidim razlog zašto ne bi mogao i Fajzer ili Sputnjik? Tako da ćemo sve naredne narudžbe prebacivati tamo”, dodao je Čerkez.

Slastičari koji rade u Egiptu, proći će brzi kurs kako da vakcine deponuju, sortiraju i u konačnici pripremaju za upotrebu kada krene masovna vakcinacija.

Tekst je satričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici