fbpx

Volontiranje: Crveni križ Federacije BiH formira Media tim

by | jul 11, 2021 | Novosti, Vijesti

Crveni križ Federacije BiH po uzoru na druga Nacionalna društva formirao je Media tim, koji će činiti iskusni volonteri iz strukture Crvenog križa FBiH, koji imaju iskustva u oblasti multimedije (fotografi, snimatelji, montažeri, novinari, dopisnici, prevodioci, grafički dizajneri i sl.).

Zadatak Media tima je rad na prikupljanju, obradi, analizi i plasiranju informacija u javnost, kao i brendiranju i osnaživanju vizuala organizacije.

Media tim posebno će biti aktivan u kriznim situacijama kada bi se u cilju pravovremene, tačne i kvalitetne informacije članovi angažirali na terenu kako bi pravili reportaže, fotografije i druge materijale kako za medije tako i za strukturu.

Rad tima je organiziran na volonterskoj osnovi, a njime bi koordinirao Stručni saradnik za informisanje i komunikacije u sjedištu Crvenog križa Federacije BiH.

U cilju postizanja rezultata i ostvarivanja efikasnosti rada Media tima organizirat će se trening sa iskusnim profesionalcima iz različitih medijskih kuća.

Stoga, ukoliko ste kreativni i ambiciozni, želite učestvovati u kreiranju kampanja, postera, video i foto materijala prijavite se na media.tim@ckfbih.ba. Nakon što zaprimimo sve prijave prijavljeni će proći razgovor sa komisijom, koju će činiti medijski stručnjaci, a koji će izvršiti odabir članova.

Prijave traju do 20.07.2021. godine.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici