fbpx

Mladi redateljski dvojac Milan Bogdanović i Ognjen Bogdanović, inače diplomirani dramaturg, ostvarili su veliki uspjeh kratkim igranim filmom “Točak snova”. Naime, ovaj film braće Bogdanović izabran je za takmičarski dio prestižnog talijanskog Mitreo Film Festivala.

Nedugo nakon što je saopšteno kako je u širokoj i iznimno snažnoj konkurenciji ovaj film odabran u najužu selekciju stigla je nova sjajna vijest. “Točak snova” izabran je među brojnim prijavama i za prikazivanje na 9. Tuzla Film Festivalu. Ovaj festival je za relativno kratak period stvorio respektabilan ugled te važi za jedan od najkvalitetnijih filmskih festivala u zemljama okruženja.

Veliko je ovo priznanje za mladu braću Bogdanović, ali i njihovu matičnu kuću, DIS teatar iz Banja Luke.

Film “Točak snova” nam govori priču o dva životna prijatelja. O svakodnevnici koja je često dosadna i naporna, ali nam i daje šansu za izlazak iz tog svijeta realnosti. Ovi momci nas fantazijom vode kroz igru, prepunu adrenalina, ali bez nedostatka emocije. Uče nas o tome da jedan trenutak može uljepšati dan, preobraziti nedostatak u maštu i izvući osmijeh škrtoj realnosti. Dva prijatelja, dva života.

Veliki uspjeh filma "Točak snova" braće Bogdanović | Vitez.info

(vitez.info)