fbpx

Vedran Đekić nagrađen je “Malom liskom” za najboljeg glumca predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, koja je u petak navečer u Narodnom pozorištu u Mostaru otvorila sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2020”. 

Narodno pozorište Mostar - Javni poziv: Mostarska liska 2020Vedran Đekić nagrađen je “Malom liskom” za najboljeg glumca predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, koja je u petak navečer u Narodnom pozorištu u Mostaru otvorila sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2020”.

Predstavu Almira Imširevića, u režiji Admira Glamočaka izveo je ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo.

Stručni žiri festivala nagradio je Đekića, koji je istaknuo da mu je ovo prva nagrada.

– Zahvalio bih se svojoj ekipi koja me trpila, koja je bila uz mene i vrijedno su radili. Poslije Sarajeva, zapravo Mostar je najdraži i najbolji grad meni i mojoj porodici – kazao je glumac Đekić.

Na programu Mostarske liske večeras je predstava “Istina” autora Florijana Zellera, u režiji Željka Stjepanovića, nastala u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Festival će biti zatvoren 30. septembra dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih, a riječ je o predstavi “Čorba od kanarinca” autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

(faktor.ba)