fbpx

Uspješno održan trening izgradnje kapaciteta za CAT projektni tim

by | sep 16, 2019 | Novosti, Vijesti

Učesnici CAT-a tima su u periodu od 12. do 16. septembra prisustvovali treningu izgradnje kapaciteta na Bjelašnici.

U toku petodnevnih sesija članovi tima su radili na smjernicama za dalji rad na CAT projektu i njegovoj realizaciji, kao i na izgradnji povjerenja između članova tima.

Deset članova projekta usvojilo je nova znanja iz raznih oblasti, kao što su teme o nasilnom ekstremizmu u globalnom konktekstu (Vlado Azinović), kreiranju nekonvencionalnog sadržaja za društvene mreže (Aleksandar Trifunović), građanskom novinarstvu (Velma Šarić), nasilni ekstremizam u kontekstu BiH i izgradnja mira (Bojan Stančević), digitalnom omladinskinskom aktivizmu (Marinela Szymańska), event menadžmentu i uključivanju zajednice (Ilija Jovanović).

Dijelimo sa vama utiske novih učesnika CAT tima podržanog od Omladinskog resursnog centra Tuzla – ORC Tuzla i PRONI Center for youth development

“ Ako bih u nekoliko riječi trebala opisati trening, onda bi to bile fleksibilnost, želja i posvećenost cijelog tima. Najviše me je impresionirala činjenica da učesnici vole izazove i trude se da ispune očekivanja u pogledu specifičnih zahtjeva u procesu realizacije projekta.”-H.K.

“Primjenili smo različite i interesantne metode prisvajanja novih znanja, te time osigurali jaču motivisanost i odlučnost kolektiva.Ocjenjujem projekat najvišom ocjenom, naročito način na koji su nam stručnjaci pomogli da jasnije definiramo granice u određenim područjima i to što danas posjedujemo znanje o najboljem načinu za dalji rad u svim područjima”-S.S

Ovim putem zahvaljujemo svim vrhunskim predavačima koji su prisustvovali i podijelili svoje znanje sa članovima.

Organizacija treninga je podržana od strane BHRI (Bosnia and Herzegovina resilience initiative) kroz projekat CAT (Citizens Against Terrorism)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici