fbpx

Polako se bliže novi izbori u našoj zemlji, a gotovo da su poznate sve kolacije koje će izaći zajedno na izborima. Danas je zvanično i stiglo saopćenje od stranaka ujedinjene ljevice u kojem smjeru će se kretati njihov politički angažman.

Business Man in Suit with Stockbeeldmateriaal en -video's (100 ...

“Danas smo napravili sastanak i tačno precizirali sve ciljeve koje želimo ostvariti. Također smo i osmislili slogan, koji direktno objašnjava naše političko djelovanje. Želimo da građanima pružimo alternativu u koju se mogu pouzdati, a posebno se obraćamo onoj populaciji koja ne izlazi na izbore. Potrebno je probuditi javnost i trznuti ih iz ove letargije. Mi im nudimo ozbiljnu alternativu, barem na prostoru Tuzle”, ističe Igor Kamočaji, predsjednik SD-a BiH.

Pod sloganom “SDA za građansko tržište”, nudi se kvalitetna opcija probrana od kadrova SD-a, DF-a i GS-a.

Mi smo izbor za sve one koji bi glasali za SDA, ali im je ofirno, jer se predstavljaju kao građanska opcija ovog društva. Sada nemate razloga za brigu, vaš glas možete dati nama, a mi ćemo svakako nakon izbora ući u koaliciju s njima. S obzirom na to da smo se ujedinili s DF-om, a znamo gdje će i s kim oni nakon izbora. Tako ćemo skinuti teški kamen sa srce velikog broja građana koji imaju dozu nacionalne svijesti i patriotizma, ali ih je stid da to javno kažu”, dodao je Kamočaji.

Ujedinjena ljevica nastupa zajedno u Tuzli, ali su najavili da će i ostale regije u kojima budu nastupali razdvojeno, sve stranke u konačnici koalirati sa SDA.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.