fbpx

Udruženje „Spajalica“ dodjeljuje deset stipendija za akademsku 2020/21. godinu

by | jan 11, 2021 | Novosti, Vijesti

Udruženje „Spajalica“ raspisalo je konkurs za dodjelu deset stipendija studentima prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2020/21. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti druge ili viših godina prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu po Bolonjskom procesu, uz uslove da nisu samofinansirajući student, da nisu stipendiste nekog drugog pravnog ili fizičkog lica i da imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 8,00 i više,  a studenti koji imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 10.00, stiću pravo na stipendiju bez obzira na ukupan broj osvojenih bodova.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2020/21. godinu, odnosno za period od  01. oktobar 2020. godine do 31. juli 2021. godine u mjesečnim iznosima od 100,00 KM. Iz Udruženja podsjećaju da su do sada kroz projekat stipendiranja “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo”, tj.  “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” od 2008. godine stipendirali 125 studenata Univerziteta u Sarajevu.

Prijave za dodjelu stipendija podnose se online i svi kandidati prilikom prijave trebaju detaljno popuniti online prijavni obrazac, koji se nalazi na oficijelnoj web stranici UdruženjaSvi podaci koje kandidat unosi prilikom apliciranja moraju biti tačni i isključivo vezani za tog kandidata, jer će sve navedeno u obrascu naknadno morati dokazati validnim dokumentima, u protivnom gubi pravo na stipendiju.

Rok za prijavu je 17. januar 2021. godine, aviše informacija možete pronaći u samom Konkursu Udruženja “Spajalica” za dodjelu stipendija redovnim studentima I ciklusa studija u ak. 2020/21. godini.

(stipendije.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici