fbpx

Volonterski angažman, premda neplaćen, ima prednosti u odnosu na plaćeni rad u nekim stvarima. Izdvajamo njegove tri glavne prednosti.

Volontiranje je idealno rješenje za sve one studente koji se pribojavaju potrage za poslom po završetku faksa jer nemaju nikakvog radnog iskustva. Ovakvim se angažmanom, bilo u NGO sektoru ili negdje drugo, toliko traženo iskustvo doista može i steći. Zbog toga, volonterski angažman prednjači nad radnim u nekim stvarima – izdvajamo njegove glavne tri prednosti.

Fleksibilnost 

Ko god da je organizator vašeg volontiranja, prepušta vam više slobode nego što to poslodavac čini. Obično možete obavljati svoje zadatke u koje god vrijeme želite, a i oslobodi vas istih ako su vam se nagomilali ispiti ili vam naprosto treba predah.

Mogućnost biranja zadataka

U organizaciji u kojoj volontirate dozvoljeno je reći da vam određeni tip zadataka doista nije zanimljiv i da biste se radije bavili nečim drugim. Kod velike većine poslodavaca to nije slučaj.

Manja odgovornost

Ako pogriješite kao volonter, manja je šteta nego da pogriješite kao zaposlenik. Vaše će uratke uvijek neko pregledati jer su vaši nadređeni svjesni da ne biste volontirali da sve već znate.

studentski.hr