fbpx

Inicijativa građanki/na Mostar u okviru projekta Povjerenje, odgovornost, razumijevanje za budućnost u nedjelju 25. 10. 2020. godine organizovat će trening pod nazivom Kulturno-istorijsko nasljeđe kao faktor u pomirenju .

Ovo je već treća u nizu edukacija u koje su uključene žene različite životne dobi iz tri lokalne zajednice i to iz Mostara, Širokog Brijega i Nevesinja.

Aktivnostima u sklopu projekta Pro Budućnost želimo promovisati pomirenje i povjerenje u našim lokalnim zajednicama. Kao vrlo važan segment očuvanja mira jeste ponovno spajanje i upućivanje ljudi jednih na druge.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

(mreža-mira)