Aldin Kovačević nakon završene Richmond Park srednje škole u Tuzli odlučio je upisati Odsjek za IT na IBU bez ikakvog prethodnog znanja i iskustva na ovom području. Kako sam Aldin kaže nije ništa znao osim nekih osnova programiranja, ali je znao šta želi i koji mu je cilj. Svoj dodiplomskih studij završio je kao najbolji student Internacionalnog Burch univerziteta, te je nastavio master studij u istom smjeru.

 – Obično se za diplomski rad kreiraju aplikacije ili web stranice, ali ja volim izazove. Želio sam kreirati nešto više, kompleksnije i dugo sam razmišljao o tome. Veliki podršku dobio sam od profesora Dine Keče, koji mi je od prvog dana studiranja pomogao da dosegnem svoj potencijal. Već na drugoj godini studiranja odradio sam prvu praksu, a zatim su uslijedili brojni projekti. Nadam se da će VoteChain sistem biti prepoznat kao društveno koristan projekt i da će naći svoji primjenu u praksi jednog dana, optimističan je Aldin.

Uz podršku profesora Dine Keče nastao je i VoteChain, prijedlog rješenja za nepovjerenje u izborni proces. A i koštao bi daleko manje. Od sadašnjih 8,5 miliona KM koliko se potroši u toku izbora, došli bismo na samo 100.000 KM.

(oslobođenje.ba)