fbpx

Skaka zamolio da mu se ostave makar rotacije s Passata #odgovornost

by | apr 16, 2021 | Novosti, Vijesti, Zabava

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odlučila se na prodaju službenog Passata koji je kupljen za vrijeme vladavine Abdulaha Skake. Izvori bliski prethodnom gradonačelniku kažu da je gospodin Skaka ovu vijest jako teško podnio. Nakon smirivanja cijele situacije i nakon što je malo došao sebi Skaka je organizovo i konferenciju za novinare.

Abdulah Skaka čestitao Miralemu Pjaniću na transferu i podsjetio na  pobratimstvo dva grada – Sport Centar

“Jako teško sam podnio ovu vijest. Prvi put mi je bilo loše kad sam se rastao od Passata, a sad ga još hoće i prodati. Ne mogu to da podnesem. Taj auto je meni bio poput člana familije. Zamolio bih gradonačelnicu da mi ostavi makar rotacije s auta. Evo platit ću koliko treba”, rekao je Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva.

Na sve ovo reagirala je i trenutna gradonačelnica Benjamina Karić.

“Žao mi je što se gospodin Skaka tako rastužio. Moja odluka je konačna i Passat ide na prodaju. Gospodina Skaka ima pravo da ga kupi, ali od svojih para, a ne od para građana kao prvi put. Što se tiče rotacija ne mogu ništa obećati, ali mogu mu pokloniti jelkicu iz auta za uspomenu”, rekla je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Grupa građana Sarajeva mahom pripadnika SDA pokrenula je inicijativu te otvorila posebni žiro račun kako bi se prikupile pare za rotacije s Passata.

“Mi smo jako tužni zbog velikog gubitka našeg bivšeg gradonačelnika. Želimo mu pomoći tako da smo otvorili račun na koji građani mogu uplaćivati novac. Zamišljeno je da skupimo dovoljno za rotacije, ali ako bude veliki odziv na ovu akciju moguća je i kupovina cijelog automobila”, rekao je Sidik Račun, pokretač akcije “auto za Abdulaha”.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici