fbpx

U vremenu borbe za ravnopravnost polova, tema ženskog poduzetništva sve više dobija na značaju. U BiH, žene poduzetnice nemaju toliko mogućnosti kao na globalnoj sceni, a ono što je važno za njih jeste podrška okruženja u kojem žive i rade.

Ovaj put imamo čast predstaviti vam Senku Suljić, koja danas živi svoj san kroz vlastiti dizajn i kreacije u Tuzli.

View this post on Instagram

Naša dizajnerka i žena lavica – Senka Suljić! Još kao petogodišnjakinja kreirala je unikatne modele i stvarala nove priče iz starih komada odjeće. Sa čvrstom odlučnošću i vjerom u sebe koračala je strmim putem ka vrhu, a sada već tri godine se ponosi titulom žene poduzetnice, u surovom vremenu borbe za ravnopravnost žena u BiH i svijetu! Svoje znanje nesebično dijeli sa mladima, a idejama iza svojih kreacija uljepšava svaku specijalnu priliku! 🎀 . . . #KreativniKutak #créations #tailor #tailoredclothing #tailorshop #creativity #creativeentrepreneur #bosniaandherzegovina #tuzla #specialcreation #specialcreators #storietelling #lifestyledesign #mode #entrepreneurs #women

A post shared by Profesionalno šivanje i dizajn (@kreativnii.kutak) on

Senka je osnivačica i vlasnica krojačkog salona “Kreativni kutak” koji uljepšava specijalne prilike mladih i uspješnih žena. Svoju maštu iz djevojačkih dana pretvorila je u predivnu poslovnu priču koja za nju predstavlja životnu putanju i smisao.

Još kao petogodišnjoj djevojčici pojavila se njena želja za stvaranjem novih unikatnih modela. Tokom odrastanja svoje vrijeme provodila je učeći se šivenju i krojenju, a često je i dizajnirala neke nove komade odjeće za sebe i svoje prijateljice. Danas njene kreacije krase veliki broj vjenčanja, maturalnih zabava, kao i plesnih i gimnastičarskih takmičenja.

 

Nesvakidašnji dizajn s potpisom Senke Suljić dio je nastupa plesnih studija u Tuzli, Gračanici, Srebreniku i Živinicama. Njene kreacije nošene su i  na modnim revijama “Lotosice – style”, Udruženja osoba sa invaliditetom Lotosice.

Svoje znanje o modi i šivenju nesebično prenosi na buduće generacije kroz kurseve šivenja, te tako ostavlja trajni pečat svog rada u naslijeđe onima koji žele na poseban način da izraze svoju kreativnost.

Za zanosne. Za Kreativne. Za Drugačije.

(zenski.ba)