fbpx

Trag fondacija Vas sa velikim zadovoljstvom poziva da prisustvujete online događaju pod nazivom   „SAZNAJ ZAŠTO I KAKO FORMIRATI LOKALNU FONDACIJU“

– iskustva iz regiona –

koji će se održati u četvrtak 21.01.2021. godine u periodu od 11.00 do 12.00 časova na ZOOM aplikaciji.

Izvršna direktorica Fondacije Mozaik, Vesna Bajšanski-Agić će u svojstvu moderatorice, tokom ovog jednočasovnog okupljanja ugostiti:

Mariju Mitrović, direktoricu za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji

Vjekoslava Vukovića, koordinatora programa filantropije u Trag fondaciji

Jasnu Jašarević, izvršnu direktoricu Fondacije tuzlanske zajednice

Nikolu Rajkovića, predstavnika Lokalne fondacije Stara Pazova

Ljubicu Tešić, predstavnicu Lokalne fondacije Šabac

Dragana Srećkovića, predstavnika Lokalne fondacije Pančevo

Nenada Stojanovića, predstavnika Lokalne fondacije Niš

Tokom ovog događaja ćete imati priliku da saznate o detaljima objavljenog konkursa „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!”, onome što nas čeka nakon zaključenja konkursa i čujete dobra iskustva iz susjedne nam Srbije o tome zašto i kako formirati lokalnu fondaciju koja zaista može napraviti značajne promjene na lokalnom nivou.

Podsjećamo da je Trag fondacija, uz podršku Porticus fondacije i u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Fondacijom Mozaik, Mrežom za izgradnju mira i Fondacijom Hastor, početkom decembra prošle godine pokrenula program i konkurs „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj osnivanje lokalnih fondacija u BiH. Zadnji dan za prijavu na konkurs je 29.1.2021. godine i ovaj događaj je prilika za sve neformalne grupe koje žele da se prijave da postave dodatna pitanja i donesu konačnu odluku.

Kroz program “FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” svim neformalnim grupama koje budu izabrane Trag fondacija će pružiti edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i okvir za saradnju sa drugim fondacijama u zemlji i regiji.

_Ukoliko želite da prisustvujete događaju, molimo vas da se prijavite preko __bit.ly/LokalneFondacije_ [2]_ na kom ćete pronaći link za događaj i da ovaj datum i termin rezervišete u svojim kalendarima._

Radujemo se online susretu s Vama i nadamo se da ćete nam se pridružiti i iskoristiti priliku da uz podršku Trag fondacije i partnera poboljšate svoje okruženje i osigurate bolje sutra za sve nas.

(mreža-mira)