fbpx

Zbirka kratkih priča naziva Uvijek glavu gore, autorke Ane Galić, objavljena je na samom kraju 2019. godine kao prvo izdanje. Izdavač je Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, Banja Luka. Recenziju su uradili Aleksandra Čvorović, književnica i dr Lamija Neimarlija, lekturu Nikola Dakić, ma, a tehničku pripremu Miroslav Galić.

Ana Galić - Uvijek glavu gore - Literatura - Ostalo - Banja Luka - OLX.ba
Promocija će se održati 24.09.2020. godine sa početkom u 13:00 časova na Banj brdu, Banja Luka. O knjizi će govoriti autorka Ana Galić, prof.

Riječ autorke:

„Radi boljeg razumijevanja srodnih duša, ali i onih koje bi to mogle biti, promocija knjige se održava sada u septembru, i o knjizi ću pričati samo ja, autorka. Promociju ne održavam kako je planirano, u Eklektiku, sa Fedorom Marjanovićem i Sofijom Grubač, zbog virusa korona. Ne želim ugrožavati zdravlje drugih ljudi dolaskom na promociju i kontaktom u zatvorenim prostorijama, jer je već do sada bilo mnogo žrtava i treba se čuvati, a svojim knjigama dugujem promociju jer na stvaralačka (umjetnička) djela gledam kao na živa bića, kao dio sebe. Marketing, reklama, tržište i neka slava na osnovu par napisanih stranica me ne zanima, tačnije troši mi pretjeranu količinu energije te se ne želim opterećivati s tim dijelom vođenja svog udruženja. Kako sam oduvijek veliki protivnik kafanskog načina života, odlazak na Banj brdo sam spojila sa promocijom te vremenom koje meni odgovara. Život ide dalje, a tako i moj proces stvaranja. Izvijestiću vas o sadržaju same knjige naravno, a uradiću i par snimaka.“

Kraća biografija:

Ana Galić je diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na završetku magistarskih studija iz filozofije. Bavi se filozofijom, prevođenjem i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci.

Kratke priče su objavljivane u: Zbornik književnik radova Glasovi Melpomene, Zbornik radova KR Balkan, Narativa platforma za pisce, čitatelje i umjetnike, Portl za književnost i kulturu Strane (Senka Marić), Tour Guide Mostar, za konkurs Kako poboljšati životni stil u Bosni i Hercegovini, web časopis KULT , banjolučko KULTURIŠTE (Milan Rakulj), Enheduana, elektronski časopis za umetnost pisanja i knjigoljubljenja, Časopis za naučni, književni i umjetnički izraz SRP, Zbornik Moć reči, gdje su dvije priče uvrštene u uži izbor na Međunarodnom konkursu za kratku priču, CEKOMS Beograd, studentski književni list Vesna Novi Sad…

 

(buka.com)