fbpx

Produžen rok za prijave na treći eUPSHIFT BiH

by | okt 25, 2020 | Novosti, Prilike za mlade

Rok za prijave na treći eUPSHIFT produžen je do 30. oktobra (23:59h), kako bi što više mladih ljudi imalo priliku da sazna za mogućnosti koje ova online radionica pruža i da se prijavi.

S obzirom  da je poziv za prijave na treći eUPSHIFT u BiH otvoren u neobično vrijeme pandemije COVID-19, prepoznajemo da je mladima potrebno više vremena da se adekvatno informišu o ovoj radionici, oforme svoje timove i ispune prijave.

Rok za prijave za drugi eUPSHIFT BiH produžen do 23. te do 30. oktobra za treći eUPSHIFT BiH

eUPSHIFT je online radionica prema UPSHIFT metodologij razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije s ciljem da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

Prijaviti se mogu adolescenti uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova sa područja opština:

Banjaluka, Prnjavor, Kotor Varoš, Srbac, Gradiška, Doboj, Laktaši, Prijedor, Derventa i Mrkonjić Grad (rok: 30. oktobar).

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja te mladi iz porodica niskog socioekonomskog statusa.

Nakon izvršene selekcije, za učešće u ovim radionicama biće odabrano 10 timova koji će učestvovati na trećem eUPSHIFT-u od 6. do 13. decembra, kojeg realizuje organizacija “Genesis Project” iz Banjaluke uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Tokom eUPSHIFT radionica tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine.

Na kraju radionice, timovi će svoje ideje prezentovati pred stručnim žirijem, nakon čega će žiri izabrati pet timova čija je rješenja prepoznao kao najbolja i nagraditi ih sa po 3 000 KM kako bi svoju ideju sproveli u djelo.

Sve informacije o radionici, kao i link za prijavu možete dobiti na web-stranici projekta: www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama,

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina  i

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina/.

(genesisbl.org)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici