fbpx

Pripremna nastavu za eksternu maturu

by | jan 9, 2021 | Novosti, Vijesti

Udruženje “Alumni Prve bošnjačke gimnazije” organizuje pripremnu nastavu za eksternu maturu za učenike devetih razreda osnovnih škola iz oblasti Matematike, Bosanskog jezika i književnosti i Engleskog jezika u školskoj 2020/21 godini.

Obzirom na činjenicu da smo ostvarili veliki uspjeh sa relizacijom projekta u školskoj 2019/2020, kao i da obrazovanje i školstvo zbog trenutačne situacije najviše trpe, Udruženje “Alumni PBG” i ove školske godine nastavlja sa projektom Pripremne nastave za eksternu maturu.

Pripremna nastavu za eksternu maturu će se održati u periodu od februara do juna 2021. godine, subotom u prijepodnevnim satima. Nastavu će voditi posvećeni i kvalificirani nastavnici u manjim grupama (15 učenika/učenica po grupi) u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije. Nastava će biti održavana u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa vezanih za pandemiju Koronavirusa. Ukoliko to situacija bude zahtijevala, nastava će se djelimično ili u potpunosti održavati online.

Svi zainteresovani prijavu mogu popuniti putem linka sa društvenih mreža Udruženja „Alumni Prve bošnjačke gimnazije“ i oficijelne stranice Prve bošnjačke gimnazije do 22. januara 2021. ili lično u periodu od 25. do 27. januara 2020. u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije od 17 do 19 sati.

Cilj projekta jeste omogućiti učenicima i učenicama da obnove i upotpune svoje znanje, te se tako adekvatno i pravovremeno pripreme za eksternu maturu, kako bi osigurali školsku klupu u srednjoj školi po svom izboru.

Smatramo da je spremnost ključ uspjeha!

Merjem Brković-Ohranović

koordinatorica projekta Pripremna nastava za eksternu maturu

 

(hocu.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici