fbpx

Obuka će se održati 31. avgusta do 01. septembra 2020. godine u Bon, Njemačka.

OBLAST:
Aktivizam.

OPIS
Trening aktivnost ima za cilj podršku i izgradnju kapaciteta organizacija koje aktivno sudjeluju u volonterskim akcijama Europskog solidarnog korpusa, kako bi se osigurao kvaliteta i uticaj u odgovarajućim projektima.Na obuci ćete imati priliku da usavršiti razumijevanje, svjesnost i posvećenost ključnim kriterijima kvalitete Europskog solidarnog korpusa, izgradite kompetencije o tome kako osmisliti i provoditi projekte Europskog solidarnog korpusa s ciljem kvalitete, postaknuti zajednicu podržavajuću organizaciju uključenih u Evropski solidarni korpus.

Cilj obuke je uvođenje osnovnih informacija u cilju uspostavljanja zajedničkih osnova, kao i pružanje mjesta na kojem će polaznici početi formirati zajednicu učenika i obavljati prve domaće zadatke i procjene vlastite organizacije, lokalne zajednice i vlastitih potreba. Koncept TOSCA-e zasnovan je na iskustvu mreže nacionalnih agencija, a uspostavljen je u nizu trenera uz podršku centara za resurse. Aktivnost će olakšati dva iskusna trenera: Jan Latal i Bara Stemper Bauerova.

USLOVI
Mogu se prijaviti kandidati koji su uključeni u akcije volontiranja.

NAČIN PRIJAVE

Svi zainteresovani kandidati aplikacionu formu mogu popuniti na linku: https://www.salto-youth.net/…/application-procedure/9257/

ROK ZA PRIJAVU:
03. jul 2020. godine
Detaljnije: https://www.salto-youth.net/about/

(mladiinfo.me)