fbpx

CAT Bosna i Hercegovina ponovo nagrađuje mlade!

CAT Bosna i Hercegovina u utorak, 21.07.2020. godine u 19:00h organizuje online kviz znanja. Najbolje očekuju vrijedne nagrade!

Nagrade:

1. MJESTO: JBL Zvučnik
2. MJESTO: Smart Watch
3. MJESTO: Power Bank

Sve što vam je potrebno za učešće jeste da popunite prijavu koju možete pronaći u nastavku teksta i dobro raspoloženje!

Starosna granica za učešće u kvizu je do 30 godina starosti.

Pitanja na kvizu će biti iz sfere opšteg znanja i omladinskog aktivizma, ništa puno teško obećavamo, mjau.

ROK ZA PRIJAVU: 20.07.2020.godine do 13:00h!

PRIJAVI SE KLIKOM OVDJE.

Sretno mačići!

Više o projektu:

CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.

Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.

 

Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice.

 

Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:

FB ( http://www.facebook.com/CATBiH),

WEB-u ( https://www.catbih.ba ),

Instagramu (https://www.instagram.com/cat.bih/) i

YouTube kanal ( https://www.youtube.com/channel/UCe13ftMJEdnjVLAbcWr-TDw)

ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!