fbpx
“Ko kaže da žene ne znaju parkirati?” naziv je novog projekta koji realizuje ogranak “GirlTHing” Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Prošle godine članice GirlTHinga organizovale su posjetu Beču i kompaniji “Bosch” sa kojem je tom prilikom ostvarena saradnja. Naime, studentice su dobile PLS (Parking Lot Sensor) sa kojima će raditi tokom realizacije cijelog projekta.

Слика може да садржи: текст

Potencijal projekta prepoznao je i Grad Tuzla koji finansira njegovu realizaciju te će pored postavljanja parking senzora bit organizovan niz radionica čiji je glavni cilj osnažiti, inspirisati i motivisati mlade djevojke da se posvete nauci, inovaciji te ih dodatno motivisati za pokretanje vlastitih biznisa i projekata. Radionice (Uvod u Andriod, Uvod u iOS, Razvoj web platforme), online webinari, seminari o poduzetništvu, samo su neke od stvari koje obuhvataju ovaj projekat.

Ukupno 20 djevojaka, studentica tehničkih fakulteta iz Tuzle, imat će priliku da kroz 4 mjeseca zajedno uče, razvijaju cijeli sistem i dokažu da djevojke/žene znaju i mogu mnogo više od parkiranja auta.

Ukolko i TI želiš biti dio ovog tima djevojaka i napraviti iskorak u svojoj budućnosti popuni našu online prijavu i možda baš TI budeš dio našeg IT tima.

Prijava na: https://forms.gle/X8MXU3xDmkAFMbmj7

Prijave su otvorene do utorka 15. septembra do 16:00h.

Put do uspjeha je dug, ali prvi korak pravimo zajedno!