fbpx

Sa velikom tugom vas objavještavamo da je juče, 09.juna 2020.godine nas napustio veliki aktivista, mirotvorac i direktor Mreže za izgradnju mira u BiH, Goran Bubalo.

Goran Bubalo (1972-2020.) bio je direktor Udruženja Mreža za izgradnju mira, dugogodišnji mirovni aktivista i prije svega veliki prijatelj.

Kroz njegove programe prošao je veliki broj mladih ljudi, koji će mu vječno biti zahvalni na svim prilikama i znanju koje im se pružilo upravo zahvaljujući Goranovoj želji da gradi mir u Bosni i Hercegovini.

Goran se borio i protiv govora mržnje u medijima i na internetu, jedna od njegovih izjava jeste:

„Nažalost političari su ti koji najviše potiču razlike kroz opetovano korištenje govora mržnje kojim nas razdvajaju, ukazuju na najčešće izmišljene razlike usmjerene na ‘druge’ vjerske grupe i nacije, migrante i izbjeglice, tvrdnje o nadmoći naše nacije nad njihovom, sijući otrov protiv svih koje smatraju ‘drugačijim’. Njihove rečenice se prepričavaju i prenose tamnim područjima interneta, posebno kroz komentare, gdje platforme služe da se rasplamsaju i omoguće da se mržnja pretvori u virus koji se prenosi dalje.“ (Al Jazeera)

Hvala ti Gorane na svemu, vječno ćemo te pamtiti i spominjati, a tvojoj porodici želimo izjaviti naše iskreno saučešće.

Omladinski resursni centar Tuzla