fbpx

U utorak, 17. novembra u 19:30 sati u BKC Tuzla stiže Gradsko pozorište Živinice – UG Scena, sa svojom predstavom Gospođa ministarka, koja je premijerno izvedena u martu ove godine.

Predstava "Gospođa ministarka" 17. novembra u Tuzli - Klix.baRadi se o poznatom pozorišnom djelu, autora Branislava Nušića, za koje je adaptaciju i režiju uradio doajen živiničkog glumišta Murat Hasanagić.

Predstava, koja spada u red najvažnijih projekata Gradskog pozorišta Živinice, koje kroz različite oblike organizacije egzistira više od četiri decenije, poklon je ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli i Bosanskom kulturnom centru TK-a.

Predstava je dio tradicionalne manifestacije “Dani BKC TK-a” u okviru koje se publici i ove godine, u specifičnim uslovima, nudi široka lepezu događaja koji obogaćuju kulturnu scenu Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Ulaz je besplatan, a zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije ograničen je broj posjetitelja. Za više detalja o predstavi možete se informisati u marketing službi BKC-a Tuzla, na broj telefona 035 311 070.

Autor predstave je Branislav Nušić, dok režiju potpisuje Murat Hasanagić. Asistent režije je Emir Ibrahimović.

Uloge: Remira Osmanović- ŽIVKA, Elmir Krivalić-ČEDA UROŠEVIĆ, Marcela Tadić-DARA, Murat Hasanagić/Suad Avdagić-PERA, Marinko Mišić-UJKA VASA, Emir Ibrahimović- DR. NINKOVIĆ, Armina Ramić- ANKA, Ermin Smajić-RISTA TODOROVIĆ, Adi Glavinić/Selver Sarajlić-RAKA, Amila Avdagić- SAVKA, Irma Ćatović -NATA.

Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić. Scensko svjetlo i ton: Adi Glavinić. Tehnička ekipa: Šekib Nukić, Samir Mustafić, Mirsad Šehić.

(klix.ba)