fbpx

Prava vrijednost čovjeka: U zimskim danima 1.000 kuća za mačke i pse bez vlasnika

by | dec 18, 2019 | Novosti, Vijesti

2017. godine, potvrđeno je Iz Ministarstva šumarstva i vodoprivrede,  da se krenulo s s implementacijom projekta Uprave za zaštitu prirode i nacionalnih parkova u vrijednosti od 500.000 turskih lira.

Turska: U zimskim danima 1.000 kuća za mačke i pse bez vlasnika

BURSA (AA) – Tokom zime na različitim lokacijama u Turskoj postavljeno je blizu 1.000 kuća za mačke i pse bez vlasnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o projektu Uprave za zaštitu prirode i nacionalnih parkova, pokrenutom da nezaštićene životinje tokom zimskih dana imaju sigurno sklonište.

Iz Ministarstva šumarstva i vodoprivrede potvrđeno je da se 2017. godine krenulo s implementacijom projekta Uprave za zaštitu prirode i nacionalnih parkova vrijednosti 500.000 turskih lira. Novac je proslijeđen na 15 različitih uprava gdje je kupljeno 1.000 kućica za mačke i pse.

Među mjestima gdje su ove životinje imale utočište u hladnim zimskim danima nalazi se i Balikesir gdje je postavljeno 70 kuća.

Pored utočišta, za mačke i pse, koje su sklonjene sa ulice, bila je obezbijeđena i hrana. Za to su se pobrinuli uposlenici Uprave, opštine, ali i građani.

Predstavnica Federacije za prava životinja u Eskisehiru Ayten Tutkun poručila je da se radi o jako vrijednom projektu.

Izvor: https://petface.net/

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici