fbpx

Dragi predstavnici vijeća mladih, omladinskih organizacija i aktivisti,

vjerujemo da ste mnogo puta do sada čuli o Zakonu o mladima FBiH i onome što ovaj Zakon nudi nama, mladim ljudima koji smo aktivni, ali i populaciji mladih generalno. Da li ste upoznati koliko se ovaj Zakon implementira i šta lokalne i kantonalne vlasti, te vlasti na nivou Federacije BiH rade po ovom pitanju i koje prilike nude mladima?

Znamo da ovo ne čujemo često i upravo iz tog razloga organizujemo omladinsku konferenciju koja će nam ponuditi odgovore, ali i dati priliku da komuniciramo sa donosiocima odluka.

Smatraš li da je uključivanje u procese donošenja odluka važno za mlade? Imaš ideju kako postojeće prakse unaprijediti? Želiš da budeš glas mladih i glas svoje zajednice? Živiš na teritoriji Federaciji BiH, i imaš između 15 i 30 godina?

Ukoliko je tvoj odgovor na prethodna pitanja potvrdan ovo je poziv za tebe. Pridruži nam se na omladinskoj konferenciji u Sarajevu, od 29. oktobra do 01. novembra 2020. godine. Alternativno se datum konferencije može prolongirati postupajući po mjerama nadležnih službi za sedmicu nakon navedene, a prateći razvoj epidemiološke situacije, i predložene mjere (05-08.11.2020.).

Koga pozivamo da nam se pridruži?

Konferencija je namijenjena predstavnicima vijeća mladih, omladinskih organizacija te mladim aktivistima čije je djelovanje ili interes usmjeren prema postizanju boljeg položaja mladih i razvoja lokalnih zajednica.

Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine priprema odličan program, a da bi bio još bolji tražimo mlade i motivisane učesnike. Možda si baš ti jedan/jedna od njih.

Kroz četverodnevno učešće imat ćeš priliku učestvovati na panelima i radionicama kako bi:

  • Upoznao/la mlade i ambiciozne ljude iz cijele FBiH
  • Razgovarao/la o aktuelnim društvenim problemima
  • Naučio/la više o mjerama usmjerenim na poboljšanje položaja mladih od strane zvaničnih institucija, ali i omladinskog sektora.
  • U toku su posljednje pripreme za događaj gdje se trudimo da ova četiri dana učenja i druženja budu nezaboravno iskustvo. Na panelima koji su planirani govorićemo o
  • Zakonu o mladima, o njegovoj realizaciji, te predlagati poboljšanja postojećih politika prema mladima i to sa predstavnicima vladinog i nevladinog sektora.

Prijavite se putem LINKA najkasnije do 25. oktobra 2020. do 23:59

Odabrani učesnici će o rezultatima prijava biti obaviješteni 26. oktobra 2020. godine

Troškove puta, smještaja i hrane pokrivaju organizatori.

Za sva dodatna pitanja obratite se na nikola.kandic@vijecemladih.ba ili na broj telefona 065171323 (Nikola Kandić).

Omladinska konferencija se realizuje uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Kraljevine Švedske.

(vijecemladih.ba)