fbpx

Zbog prenatrpanosti tokom predizborne kampanje promotivnim materijalima, poštanski sandučići iz Kantona Sarajevo su najavili štrajk hrđavošću, ukoliko ih stranke ne ostave na miru. Prijete da će svoje funkcije ukinuti trajno ako se ovako nastavi.

Mailbox full of mail... - LetterStream Office Photo | Glassdoor.co.uk

“Ne može više pod kožu koliko nas na dnevnoj bazi pune propagandnim materijalima. Uzmite u obzir da u Kantonu Sarajevo imamo najviše stranaka na ovogodišnjim lokalnim izborima, i sada zamislite koliko dnevno materijala ubace u nas. To nije humano šta nam rade i mi više nemamo to gdje primiti. Pa mi nismo stvoreni za ovo, dosta nam je što moramo gutati ono smeće iz Toplana koje nam dostave svaki mjesec u godini, iako ne griju tokom čitave godine”, reklo je poštansko sanduče iz ulice Muvekita broj 3.

Sandučići su naglasili da postoje prostori u haustorima koji su striktno namijenjeni za propagandne materijale, ali da to niko ne poštuje.

“Da ne postoje posebni pretinci koji služe striktno za letke, mi ne bi po riječi rekli. Tražili bi neki dodatni honorar i bez problema radili dalje. A ovako gledamo pretince kako ne rade ništa i primaju istu platu kao mi, a mi se ubismo od posla. Mi sad stupamo u štrajk hrđanjem, pa neka vide kako će dalje. Nećemo više primati ni račune niti bilo šta drugo. Još kad nam u po jada uvale letke za odvoz kabastog otpada, ma katastrofa”, očajno je dodalo poštansko sanduče iz ulice Muvekita broj 3.

Ukoliko zahrđaju, građanima prijeti velika opasnost jer ih neće moći otvoriti a tako će im se samo gomilati računi.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.