fbpx

Naš narod nije samo poznat po tome što je kako pošten i marljiv, već što je skroman. Naša sposobnost što cijenimo i ono malo što imamo, je jedna od glavnih prepoznatljivih crta zbog koje nas stranci vole, zato je premijer Vlade FBiH odlučio da to akcentira i na novom projektu cestovnog saobraćaja.

Vranduk - Ponirak - JP Autoceste FBiH

“Kada god idem na pregovore sa strancima, uvijek mi naglašavaju da nas vole što smo veseli, pošteni ali i skromni. Zato sam odlučio da podržim jedan projekat, u kojem će ta naša skromnost isplivati do to mjere, da će nam otvoriti dodatni prostor i mogućnost za strane investicije iz svih krajeva svijeta”, kaže premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

Novi dio autoputa koji je još uvijek u izgradnji, dobio je muzej za fotografisanje, kako bi čitav svijet vidio koliko znamo da cijenimo.

“U današnjem vremenu, izgradnja autoputa je i više nego normalna stvar u čitavom svijetu. Ali kod nas je to događaj, i stvarno vam srce poraste kada vidite koliko ljudi to znaju da cijene i poštuju. Zato smo otvorili ovaj muzej pored ceste, gdje svako može doći da se slika, a u pozadini se vidi izgradnja autoputa. S obzirom na tempo izgradnje, muzej će sigurno biti funkcionalan nekoliko decenija i dostupan za slikanje”, dodao je Novalić.

Vlada Federacije BiH želi da putem društvenih mreža, u svijet pošalje sliku i da naglasi koliko je zapravo naš čovjek dobar, i kako ga treba čuvati, tako što će nam neko stalno slati donacije.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.