fbpx

Srdačno pozivamo sve djevojke i momke od 16 do 26 godina da se prijave za učešće u ovom projektu. Zainteresovane kandidatkinje i kandidati trebaju poslati svoju kratku biografiju, motivaciono pismo i video u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti . Selektovane kandidatkinje i kandidati će biti učesnici dva umjetnička kampa u trajanju od po sedam dana (jedan na Cetinju – Crna Gora i drugi u Tuzli – Bosna i Hercegovina), učestvovati u promociji projekta, javnim performansima i javnim tribinama.

Svi troškovi prevoza, smještaja i ishrane su obezbijeđeni od strane organizatora.
Prijave se mogu slati na akustikum@gmail.com .

Poziv je otvoren do 1. septembra 2020.g.

Projekat je osmišljen u želji da grupi mladih djevojaka i momaka iz dvije multikulturalne, multinacionalne i multivjerske sredine kroz umjetnost približi građanski i ljudski pristup različitostima i podstakne ih na dijalog . Kao direktni učesnici u ovom projektu naćiće se 24 mlade osobe koje će kroz dva rezidencijalna boravka od po sedam dana umjetnošću, druženjem, znanjem, razgovorom i srcem učvrstiti svoje veze i širiti poruke mira, ljubavi i tolerancije. Sa njima će osim mladih liderki i lidera raditi kompetentne pedagoškinje i pedagozi iz oblasti pozorišne i muzičke umjetnosti.

Koristeći najsavremenije metode rada i moć koju umjetnički izraz ima kao i sposobnost umjetničkih tehnika da ojačaju kapacitet mladih, izgrade samopouzdanje i bace svjetlo na liberalan i demokratski način života, mentorke i mentori održaće dva ciklusa radionica u trajanju od po pet dana.

Projekat realizuju Dramski studio Prazan prostor u partnerstvu sa AkustikUm Muzička Omladina u okviru Zajedničkog regionalnog programa Dijalog za Budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Svi troškovi prevoza, smještaja i ishrane su obezbijeđeni od strane organizatora. Prijave se mogu slati na akustikum@gmail.com . Poziv je otvoren do 1. septembra 2020.g

#DijalogZaBudućnost

Više informacija Facebook