fbpx

Pekara sa Mahmutovca aplicirala za nabavku vakcina za Kanton Sarajevo #SJAŠITE

by | feb 23, 2021 | Novosti, Vijesti, Zabava

Vlast u Kantonu Sarajevo je odlučila uzeti stvar u svoje ruke po pitanju nabavki vakcina. Pozvali su sve privatnike, koji imaju bilo kakvu mogućnost, da se prijave i pomognu u ovoj akciji spašavanja ljudskih života. Jedan od kandidata se već ističe po pitanju kvalitete i ponude koju je poslao.

PRILIKA / Potrebna dva pekara u Zenici |

“Pravo da vam kažem, ja vam ni nemam taj Facebook, ali u mene sin je vidio na Facebook stranici Vlade Kantona Sarajevo, da je raspisan poziv za male i srednje obrte, koji bi pomogli da se nabavi vakcina. Odmah me pitao: “Babo, šta misliš da apliciramo”? Prvo sam ga pogledao skeptično, a onda sam odlučio što da ne, vrijedi probati. Kada je brate mogao Fikret naručiti respiratore, može vala i pošteni Feho”, ističe Fehim Buhtlica, vlasnik pekare Feho sa Mahmutovca.

Domaćin kakav i jeste, Fehim nije tražio previše, već samo onoliko koliko mu fali. Kaže da je sve pošteno zaradio sa svojim deset prsta, i da ne žali pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna.

“Ja radim k’o kmet, s porodicom ovdje u pekari. Svi mi pomažu, radimo mnogo, ali zato mašala i uzmemo pofino. Tako da ti je Feho ušparao nekih 35 milja maraka. Kont’o sam to sačuvati sinu kad se oženi, da dignem još jedan sprat na kući za njega i mladu, ali evo takav vakat. Mora se dati iz svog džepa da bi se pomoglo. Ja evo ne tražim čak ni novac unaprijed, daću od sebe, a neka mi vlada refundira s nekom skromnom maržom od 35% kad bude eto mogla, za mjesec, za mjesec”, veli nam skromni Fehim.

Pekara Feho je trenutno prva rangirana po pitanju bodova, s obzirom na to da se gospodin Fehim Buhtlica pokazao kao najozbiljniji kandidat za naručivanje vakcina.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici