fbpx

OTVOREN KONKURS za mentorine iz Bosne i Hercegovine – Mentorski program za žene “Podeli svoje znanje”

by | jan 11, 2021 | Novosti, Vijesti

Nakon punih 10. godina implementacije i razvoja mentorskog programa za žene „Podeli svoje znanje“ u Republici Srbiji, prvi put u programskom ciklusu 2021-2022 moguće je ućešće žena i devojaka iz Bosne i Hercegovine željnih novih znanja i veština u cilju unapređenja položaja žena u društvu!

Borba za postizanje rodne ravnopravnosti je zajednička borba svih žena, nezavisno od društva i države u kojoj živimo – zajedno možemo dalje stići uz deljenje znanja, umrežavanje i jačanje ženske solidarnosti!

Program je dostupan za učešće žena iz Bosne i Hercegovine i u ulozi mentorina i u ulozi mentorki. Pandemija Covid-19 je učinila online rad poznatim i praktičnim za veliku većinu ljudi i Program se uspešno implementirao tokom 2020. godine uz veliku priliku da se proširi i van teritorija Republike Srbije. Učesnice iz Bosne i Hrecegovine učestvovaće u online mentorskom radu i zajedničkim aktivnostima na Programu koje će se sprovoditi online tokom programskog ciklusa 2021-2022.

Program Podeli svoje znanje od 2010. godine u Srbiji organizuje Evropski pokret u Srbiji, uz veliku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Srbiji, Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji i Erste Banke. Više informacija o programu Podeli svoje znanje dostupno je na LINKu.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

  • Rad sa mentorkom u mentorskom paru – kroz bilateralne susrete i neformalne razgovore, uzajamno motivisanje i mobilizacija mentorina i mentorki, otvaranje mogućnost za mlade žene da pokrenu svoje karijere ili promene oblasti rada, da se dalje razvijaju i usavršavaju.
  • Zajednički grupni događaji – okrugli stolovi i radionice i različiti događaji koji okupljaju mentorine i mentorke, kao i alumnistkinje, ali i druge zainteresovane. Radionice su namenjene osnaživanju i jačanju različitih veština koje im nedostaju. Okrugli stolovi su namenjeni razgovoru sa različitim ženama iz različitih profesija, kao i na njihove lične priče i izazove sa kojima se kao žene susreću u svom radu;
  • Promocija i Mentorska šetnja – završni događaj Programa, na kojem mentorke i mentorine dobijaju sertifikate i u okviru razgovora na različite teme podižu svest o značaju mentorstva, kao i umrežavanja i deljenja znanja. Mentorska šetnja je deo globalne incijative Vital Voices Global Leadership Network u okviru koje se svake godine u nekoliko država širom sveta organizuje niz mentorskih šetnji širom sveta, u istom danu. Promocija na programu podrazumeva deljenje sadržaja o uspesima naših mentorina i mentorki i promovisanju primera dobre prakse jačanja ženske mreže. Promocija se sprovodi aktivno na društvenim mrežama.

Program omogućava:

  • Unapređenje ličnih znanja i veština;
  • Ekonomsko i profesionalno osnaživanje pozicije žena u Srbiji;
  • Razvoj i unapređenje ženskog liderstva, kao i percepcije istog;
  • Kreiranje mreže novih liderki;
  • Intergeneracijsku i intrageneracijsku saradnju;
  • Prenošenje znanja i iskustava u okruženje
  • Promociju uspeha i dostignuća žena.

Ukoliko prepoznaješ mentorstvo kao efikasan i pogodan način za profesionalni i lični razvoj, uz izgradnju mreže kontakata sa ženama iz različitih oblasti rada, poseduješ 6 meseci radnog ili volonterskog iskustva – Podeli svoje znanje je pravi program za tebe!

Konkurs je otvoren do 14. januara 2021. godine, a moguće je prijaviti se popunjavanjem formulara na LINK-u.

Putem konkursa se prijavljuju mentorine, dok se mentorke direktno kontaktiraju po odabiru finalnom mentorina za učešće u Programu. Program stratuje sa implementacijom 30. januara 2021. godine.

Požuri i prijavi se – nova generacija mentorina 2020-2021 te čeka!

(emins.org)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici