fbpx

Zbog neizvijesnosti razvoja epidemiološke situacije, a po preporuci Europske federacije društava za neuroznanost (FENS), Organizacioni odbor Internacionalnog Kongresa Studenata (Bio)medicine “Tuzla Brain Week” 2021. se odlučio na održavanje hibridnog sistema kongresa.

TUZLA BRAIN WEEK 2021 ANNOUNCEMENT • Tuzla Brain Week 2021

Hibridni sistem podrazumijeva mogućnost online učešća na kongresu, pored planiranog standardnog načina organizacije, kako za aktivne, tako i za pasivne učesnike.

“Zainetresovanost učesnika iz dana u dan raste, što bi eventualno moglo predstavljati izazov obzirom na samu epidemiološku situaciju i njen razvoj u narednim mjesecima, pa smo se iz tog razloga odlučili za hibridni sistem održavanja kongresa.

Neizvijesnot razvoja situacije glede pandemije ne ide u prilog ni stranim učesnicima, stoga je ovo fantastična prilika za studente i mlade ljekare iz cijelog svijeta da svoja najnovija istraživanja i akademska dostignuća na polju (bio)medicine predstave online putem.”, kazala je Kanita Selmanović, saradnica za odnose s javnošću Tuzla Brain Week-a.

Online participacija pored izlaganja naučno-istraživačkih radova uključuje i interaktivno praćenje plenarnih predavanja, pristup predprojektnim webinarima iz polja neurologije, neurohirurgije, psihijatrije i psihologije, te live-stream sesije biomedicinskog inžinjeringa i aktivnosti pod nazivom “TBW Neuro Talk”.

“Premda je ova godina izrazito izazovna za sve nas, ovim putem dokazujemo da možemo, ali i moramo pomijerati granice vlastitog djelovanja, kako na polju ličnog, tako i na polju profesionalnog razvoja.”, za kraj razgovora dodala je Selmanović.

Detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnoj web stranici Tuzla Brain Week-a https://tbw.sv-medicus.ba, a za dodatni sadržaj posjetite društvene platforme, Instagram (@tuzla_brain_week) i Facebook (TBW – Tuzla Brain Week).

(RTV7)