fbpx

Već danima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je izolatorij koji se treba otvoriti u Studentskom domu Bjelave. Prebacivanje loptice odgovornosti s jedne zdravstvene ustanove na drugu, izrevoltiralo je članove Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

“Krizni štab Kantona Sarajevo je prije nekoliko dana poslao upit Vladi Kantona Sarajevo, da pod hitno organizuju sastanak s predstavnicima zdravstvenih ustanova, i tako preciziraju kome će izolatorij pripasti. Iz Opće bolnice Abdulah Nakaš navode da se izolatorij može graditi u bloku njihove bolnice, te da nema potrebe otvarati ga na mjestima koja nisu uslovna poput studentskog doma, ali da su spremni preuzeti odgovornost za izolatorij. Iz KCUS-a s druge strane poručuju da izolatorij treba pripasti njima, obzirom da imaju najviše smještenih pacijenata”, istakla je Aida Pilav, predsjednica Kriznog štaba KS.

Zbog ovog sukoba, Krizni štab Kantona Sarajevo je ukinuo pandemiju privremeno, dok se ne postigne dogovor.

“Oni nas stvarno sramote u očima javnosti! Zbog svega navedenog, mi smo odlučili obustaviti pandemiju koronavirusa, vratiti sve u normalu. Kafane će raditi u punom kapacitetu, ukida se obaveza nošenja maski i sam virus ćemo pohraniti u bočice da se ne širi dok se ovi doktori ne dogovore. Mislimo da je ovo trenutno najelegantnije rješenje”, dodala je Pilav.

Krizni štab je naložio i obustavu liječenja pacijenata koji su trenutno na respiratorima, dok se ovaj slučaj ne riješi.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA

Izvor:satro.info