fbpx

Hvala svim našim čitateljima koji su nam pomogli  da Tuzla ostane multikulturalan grad po mjeri svakog mačkograđanina i mačkograđanke.

Naime u Tuzli su tokom mjeseca decembra osvanuli bilbordi, koji su nasmijali građane Tuzle. Međutim, dio građana je izrevoltiran porukama na bilbordu, pa su društvene mreže u našoj državi najviše se vrtile oko kampanje, koju su, sudeći po objavi na njihovoj Facebook stranici, pokrenuli članovi/ce Džemata Kula Tuzla.

Naime, na njihovoj stranici smo saznali da su u sklopu svojih najnovijih davetskih aktivnosti postavili “džambo” bilborde na kojima poručuju da “Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć”. 

Kako naše mačke obožavaju Djeda mraza i odlično znaju da on ne odnosi djecu, već da ih zbližava i povezuje tokom novogodišnjih dodjela paketića, novogodišnjih praznika i zimskih radosti odlučile su da na to podsjete sve građane.

Na našoj facebook stranici smo pokrenulo akciju pod nazivom #CATBradonja.

Pozivali smo sve građane da se priključe akciji, tako što će na svom profilu postaviti svoju sliku sa Djedom mrazom uz hashtag #CATBradonja 🎅🐈

Želja nam je bila da ovom akcijom podstaknemo građane BiH da na svojim profilima na primjeran način pokažu šta mislimo o porukama sa bilborda.

Donosimo vam najzanimljivije CAT Bradonje:


Adnan Karamujić


Alma Morankić


Ana Kotur-Erkić


Petar Vidović


Vedrana Vujović

Sretna Nova godina mačkograđani i mačkograđanke!