fbpx

Najava: 2. Interetnički kamp za mlade u Sarajevu

by | jun 10, 2020 | Novosti, Prilike za mlade

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru projekta Koračajmo zajedno, organizuje drugi po redu Interetnički kamp mladih, koji će se održati od 06. do 11. jula 2020., u Sarajevu, u prostorijama Centra za mlade (Gatačka 18 – Otoka), pod geslom Gradimo mostove.

Cilj kampa je upoznavanje mladih različitih vjeroispovijesti te njihov doprinos izgradnji mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Kroz različite radionice, predavanja iskusnih predavača, grupni i individualni rad, te posjeti prirodnim i kulturnim objektima u Sarajevu i okolici, mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, imat će priliku bolje upoznati kulturna i prirodna bogatstva te raznolikost i potencijale zemlje u kojoj žive, kao i otkrivati vlastite mogućnosti djelovanja na polju izgradnje suživota.

Program kampa bit će prožet i zabavno- rekreativnim sadržajem. Stoga će mladi imati priliku družiti se uz filmsku veče, timske igre te sudjelovanje u sportskim i drugim zabavno-rekreativnim aktivnostima.

Bogatim sedmodnevnim programom, želja je pružiti mladima poticaj da grade mostove, a ne zidove u Bosni i Hercegovini, kako je i sam papa Franjo pozvao mlade tokom svog posjeta Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., u junu 2015. godine. Pet godina kasnije, Centar za mlade i dalje, u suradnji s partnerima – Pravoslavnim centrom za mlade Sv. Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu, kroz brojne aktivnosti, nastoji biti oslonac mladima u prepoznavanju uloge u bosanskohercegovačkom društvu te otkrivanju vlastite snage u kreiranju kvalitetnijeg ozračja u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mladi, uzrasta od 15 do 20 godina, mogu se prijaviti putem telefona 033/766 – 226 ili putem e – maila ncm.koracajmozajedno@gmail.com, najkasnije do 25. juna 2020. (navesti ime i prezime, mjesto te datum rođenja).

Broj sudionika je ograničen.

Kontakt osobe su Nadežda MojsilovićAhmed Tabaković i Marija Puljić.

Kotizacija za sudjelovanje na kampu iznosi 50 KM po osobi, dok organizacijske troškove (prijevoz, smještaj, izleti) snosi NCM Ivan Pavao II..

Kamp će biti održan uz adekvatne mjere zaštite mladih, s obzirom na potrebu većeg opreza zbog pandemije korona virusa.

Prostor u kojemu će kamp biti održan:

This slideshow requires JavaScript.

 

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici