fbpx

Dodjela Nagrada za biznis lidere održivog razvoja je završni događaj godišnjeg takmičenja za Biznis lidere održivog razvoja 2021 koje ima za cilj da promovira napore privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prepoznaje i naglašava napore kompanija iz privatnog sektora koji se odnose na postizanje ciljeva održivog razvoja u BiH i motivira nove preduzetnike da kreiraju svoje poslovne modele u skladu sa ciljevima održivog razvoja. Organizuje se u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora” kojeg implementira UNDP u BiH, a finansira Švedska.

Teme za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2021. su “Ljudi” i “Resursi i okoliš”.

Kompanija se može prijaviti za bilo koju temu ili na obje teme. Nagrada se dodjeljuje biznis liderima održivog razvoja u svakoj kategoriji (mikro, male, srednje i velike kompanije) i u određenom tematskom području. Ukupni pobjednik takmičenja proglašava se među kompanijama koje su se prijavile u obje kategorije.

Više informacija o metodologiji možete pročitati OVDJE, a više informacija o samoj nagradi i kako se prijaviti potražite na zvaničnoj stranici.

Prijave do 31. marta. 2021. godine

(upfbih.ba)