fbpx

Znate li šta je dropshipping? Kako se uspješno baviti online prodajom? Poznajte li psihologiju kupaca?
Odgovore na ova, ali brojna druga pitanja pronađite u videu i članku kojeg smo pripremili za vas u novoj epizodi serijala “Hoću da budem freelancer” sa Mladenom Mitrićem.

Mladen Mitrić je jedan od začetnika dropshippinga u regionu. Mladen se nakon dugogodišnjeg iskustva u oblasti novinarstva u Banjaluci i Beogradu, kao i radu u marketinškoj agenciji, posvetio razvijanju online prodaje. S ovakvim vidom rada je započeo jer ga je zanimalo, kao i većinu, nas kako je to raditi od kuće i biti sam svoj šef?
Kako nam otkriva, dropshipping je posredovanje u trgovini putem interneta. U suštini, vi nemate robu, samo pronalazite kupce, šaljete njihovu adresu i na taj način posredujete u online prodaji.

Mladen nam je otkrio da su platforme na kojim on najviše radi Facebook i Instagram, jer je baziran na regiji Balkana i jer stanovništvo koje vrši kupovinu putem interneta najviše kupuje preko ove dvije društvene mreže. Oni koji žele da se bave online prodajom internacionalno tu je shopify.com koji je veoma popularan na svjetskom nivou.

O uspješnosti Mladenove karijere govori i činjenica da on radi obuku za sve koji žele da se bave ovom vrstom poslom, pa tako možete krenuti i na Mladenov online kurs. Kurs je namijenjen početnicima koji tek žele da otvore svoje internet prodavnice, ali i za one koji žele da unaprijede prodaju i saznaju više o komunikaciji s kupcima. Kurs obiluje mnogobrojnim praktičnim primjerima komunikacije s različitim psihološkim profilima kupaca. Iz obilja materijala Mladen je izdvojio i primjere iz kojih polaznici, mogu najviše da nauče. O kursu možete više pročitati na www.mladenmitric.com.

Mladenov savjet mladima koji žele da se bave freelancingom jest: “da ne slušaju šta im okolina govori, jer su ljudi na ovim prostorima skeptični po pitanju rada od kuće, da se edukuju, idu na kurseve i nauče što više o bilo kojoj oblasti iz sfere njihovog interesovanja! Bitno je biti uporan i ne odustajati, a mjesta ima za sve.”

Na www.freelancing.ba možete pogledati koje su to najtraženije freelance profesije, ali i pronaći mnoštvo drugih korisnih sadržaja i informacija. Također, na Udemy i Coursera pronađite različite kurseve koji će vam pomoći da unaprijedite svoje znanje i vještine. Sretno!

Izvor:hocu.ba