fbpx

Milion dolara preko Unicefa za pomoć BiH u borbi s epidemijom

by | jun 12, 2020 | Vijesti

SARAJEVO – SAD su posredstvom Agencije za međunarodni razvoj (USAID) obezbijedile dodatnih milion dolara Unicefu BiH s ciljem pružanja pomoći zemlji da odgovori na epidemiju virusa korona i zaštiti građana.

Američki ambasador u BiH Erik Nelson izrazio je zadovoljstvo što SAD nastavljaju da pružaju podršku BiH u odgovoru na epidemiju, saopšteno je iz Unicefa.

Many ways to help during COVID-19 crisis - Pomerado News

“Ova podrška će, u saradnji sa Unicefom, omogućiti finansiranje rada medicinskih i laboratorijskih timova koji su od presudnog značaja u ovim naporima, a podržaće napore u oblasti komunikacija, koji su veoma važni za obezbjeđivanje da javnost prepozna i svoju odgovornost u sprečavanju širenja virusa”, istakao je Nelson.

Donirana sredstva Unicef će koristiti kako bi pomogao BiH u pripremi laboratorijskih sistema, boljoj opremljenosti stručnjaka te jačanju prevencije i odbrane od epidemije u zajednicama sa najvećim rizikom u zemlji, navodi se u saopštenju.

“Uz pomoć USAID-a, Unicef će nastaviti da podržava institucije vlasti u njihovim naporima da pruže javnosti pravovremene informacija zasnovane na činjenicama, te medije i novinare, kako bi se spriječilo senzacionalističko izvještavanje i promovisalo profesionalno izvještavanje o epidemiji”, naglašavaju iz ove međunarodne organizacije.

Biće podržani i javni emiteri u njihovom radu da obezbijede neophodne sadržaje o higijeni, prevenciji, izolaciji, mentalnom zdravlju i drugim temama relevantnim za potrebe građana.

Od početka epidemije, USAID je obezbijedio skoro pola miliona dolara pomoći Unicefu za borbu protiv virusa korona u BiH.

(nezavisne.com)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici