fbpx

Na finalnom turniru teniskog šampionata BiH za dječake do 14 godina, koje je proteklog vikenda održano u Doboju na teniskim terenima TK “DOBOJ”, Matej Đokić, član teniskog kluba “SOL” iz Brčkog osvojio je drugo mjesto.

Différentes prises de raquette utilisées au tennis : découvrez-les ...

Njega je u finalnom susretu sa 2:0 (6:1; 6:1) savladao Marko Maksimović iz teniskog kluba “Doboj”, koji je bio tehnički organizator prvenstva.

Matej koji je bio 4. nosilac na prvenstvu, u prvom kolu bio je slobodan, da bi u drugom kolu sa 2:0 (6:2; 6:2) savladao svog mlađeg brata Filipa koji je nastupio u dvije godine jačoj starosnoj grupi.

U četvrtfinalu susreo se sa Ianom Bolobanom iz banjalučkog teniskog kluba “Borac”.

Prvi set Matej je dobio sa ubjedljivih 6:1, da bi drugi set bio znatno neizvjesniji i u njemu je je brčanski teniser nakon veoma dobre i neizvjesne igre slavio rezultatom 7:5.

Polufinale u kome se u nedjelju sastao sa Amirom Škrijeljom iz sarajevskog TK “Gem”, bilo je još neizvjesnije.

Prvi set dobio je Škrijelj rezultatom 7: 6 (5), da bi naredna dva identičnim rezultatom 6:4, 6:4, u svoju korist riješio Đokić čime se plasirao u finale prvenstva BiH.

Finale na prvenstvu BiH za dječake do 14 godina u izvjesnom smislu bio je duel dvojice Brčaka, budući da pobjednik finala u Doboju vuče korijene iz našeg grada.

Naime Markov otac rođeni je Brčak. On je u ovom gradu živio do 15. godine života, odnosno do završetka osnovne škole.

(nula49)