fbpx

Krizni štab Kantona Sarajevo uputio je javni apel građanima da ne čekaju da im se raspadnu maske zbog nakupina prljavštine i čestog korištenja, već da iste zamijene prije toga, po mogućnosti nakon što ih jednom nose. Ukoliko se radi o jednokratnim maskama, iz Kriznog štaba mole građane da ih koriste samo jednom, a ako se radi o pamučnim maskama, iste se trebaju prati redovito.

“Apelujemo, preklinjemo i molimo sve naše sugrađane da nose maske, a one koji iste već nose da maske peru i koriste pažljivo. Ne trebate čekati da se maske raspadnu same od prašine i prljavštine kako biste ih zamijenili. Mi više stvarno ne znamo kako da dokažemo ljudima da ih prljave maske neće štititi nikako i ni od čega, čak im mogu prouzrokovati više štete nego koristi. To vam je isto kao i s prljavim gaćama ili čarapama, morate ih oprati i mijenjati redovito kako ne biste razvili upale, infekcije ili gljivice. Ako mijenjate čarape i gaće u tom slučaju znate i morate znati da trebate mijenjati i maske. Molimo vas nemojte nas tjerati da uvodimo kazne za to što imate prljavu masku. Pa nije uredu da imate prekršajne i krivične prijave zbog toga što ste neuredni i peksinavi. Molimo vas nemojte nas tjerati na ovakve postupke, jer smo mi ipak jedna čista i pedantna nacija” – izjavio je za naš portal PR predstavnik Kriznog štaba Kantona Sarajevo, Enes Uhljebljeni.

Ukoliko građani ne počnu da mijenjaju maske iz Kriznog štaba najavljuju sprovođenje kaznenih postupaka protiv prekršitelja ovih mjera.

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: satro.info