fbpx

Ko su heroji u vrijeme koronavirusa?!

by | apr 15, 2020 | Novosti, Vijesti

Dok posljedice pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini u jednoj mjeri izazivaju nepovjerenje prema zdravstvenim ustovanama, mi podsjećamo na heroje ove struke, one koji na ulazu u trijažne centre dočekuju svakog čovjeka i bez straha brinu o zdravlju drugih, stavljajući svoje u drugi plan.

goražde, bolnica, alen, muhić

Alen Muhić, medicinski tehničar u Kantonalnoj bolnici Goražde, uposlen na hirurškom odjeljenju i privremeno u Trijažnom centru KBG, za N1 dijeli iskustvo predanog rada u vremenu globalne pandemije.

“Radim na prijemu pacijenata, kako zaraženih, tako i onih koji nisu. Većina pacijenata je sa zaštitnom opremom. Sa svim oblastima medicine se susrećemo, nevezano samo za virus. Bolnica i dalje funkcionira, što je najbitnije nismo još u deficitu sa osobljem”, priča nam Muhić.

“Naporno jeste, po 24 h ne vidim kuću, po 48h, svoju porodicu. Testovi se rade svakodnevno, takođe se testira čitavo osoblje bolnice. Treba biti strpljiv, raditi svoj posao časno i pošteno, prije svega odgovorno…”, zaključuje ovaj mladi medicinski radnik.

Izvor: N1

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici