fbpx

Javno zagovaranje kao ključ stvaranja pozitivnih promjena u društvu

by | apr 10, 2021 | Novosti, Vijesti

Vještine potrebne za kvalitetno zagovaranje neophodne su gotovo svim osobama koje dolaze iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini. Kompleksan politički sistem naše države istovremeno usložnjava zagovaračke procese, ali i nudi više mogućnosti za zagovaranje većeg broja aktera.

Institut za razvoj mladih KULT organizirao je online trening putem ZOOM platforme na temu Javnog zagovaranja u svrhu društvenih promjena. Trening je proveden u okviru projekta Snaga lokalnog (USAID/Localworks Capacity Development Activity) kojeg provodi Institut, a podržava USAID Bosne i Hercegovine.

IMG 3207

Tokom treninga učesnici su učili kako kreirati i provoditi zagovaračke kampanje, kako analizirati aktere javnih politika te kako izmjeriti promjene postignute zagovaračkim kampanjama. Osim toga, učesnici su dodatno upoznati sa metodologijom teorije promjene.

Ovaj trening dokazao je i da ovako kompleksne teme iako izvedene online mogu se pojednostaviti i prilagoditi potrebama učesnika. Zagovarački procesi osiguravaju dugoročne promjene koje utječu na živote praktično svih ljudi. Organizacije civilnog društva zaslužne su za mnoga korisna zakonska rješenja, a kroz ovakve treninge upravo želimo osnažiti što veći broj organizacija kako bi mogli osiguravati dugoročne pozitivne promjene za svoje ciljne grupe.

Institut ovim putem poziva predstavnike organizacija civilnog društva da se prijave za dodatni online trening Javnog zagovaranja u svrhu društvenih promjena koji će se održati 19. i 20. aprila 2021. godine putem ZOOM platforme.

20210408 105434

Broj učesnika ograničen je na maksimalno 30 osoba, a link za prijavu možete pronaći OVDJE. Za potrebe treninga bitno je da svi prijavljeni učesnici imaju stabilnu internet konekciju kako bi mogli neometano pratiti cijeli trening.

Napominjemo da je riječ o pojedinačnim prijavama. Ukoliko se iz neke organizacije prijavi više osoba, u razmatranje će se uzeti prijava koja je prva pristigla, a ukoliko bude raspoloživih mjesta na trening će biti pozvane i ostale osobe. Učešće će osigurati osobe koje se prve prijave, a potvrdu o učešću će dobiti kroz ZOOM platformu, te putem emaila.

(mladi.org)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici