fbpx

JU Bosanski kulturni centar KS poziva sve zainteresovane učenike muzičkih škola, studente muzičkih akademija i horske pjevače, uzrasta od 15 do 25 godina, glasova sopran, alt, tenor i bas/bariton da se prijave na audiciju za Omladinski hor muzičko – dramskog projekta “Glasovi mira”.

Javni poziv za studente od 15 do 25 godinana na audiciju za "Omladinski  hor" - Klix.ba

JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo provodi projekt “Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije”, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

“Glasovi mira” je projekt koji okuplja mlade muzičare, učenike srednjih muzičkih škola i akademija iz Sarajeva i Podgorice te veliki broj drugih partnera i eminentnih umjetnika iz oblasti muzike i drame, u cilju izvedbe djela “The Armed Man: A Mass For Peace”, velškog kompozitora Karla Jenkinsa.

JU BKC KS je u februaru 2020. godine aplicirala muzičko – dramskim projektom “Glasovi mira” na konkurs programa “Dijalog za budućnost” koji provode agencije Ujedinjenih nacija. Time je ime Ustanova ušla u konkurenciju za odabir sa oko 200 drugih aplikanata iz cijelog regiona. U martu 2020. ovaj projekt je odabran kao jedan od 8 najboljih čija će realizacija biti podržana u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost”, koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

(klix.ba)