fbpx

U periodu od oktobra 2020 do februara 2021. godine, Alumni asocijacija Druge gimnazije Sarajevo u saradnji sa Američkom ambasadom u Sarajevu organizuje projekat pod nazivom SLEEP 2020 – Student Learning Employment Empowerment

Program je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima prvih godina fakulteta u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je Bosna i Hercegovina na vrhu ljestvice nezaposlenosti mladih u svijetu sa čak 46.7% nezaposlenih mladih, SLEEP 2020 posvećen je istraživanju i poboljšanju položaja mladih i smanjenju njihove nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini.

Tokom projekta učesnici će imati priliku raditi sa domaćim stručnjacima, istraživati problematiku mladih u našoj zemlji, te razvijati lične vještine neophodne za snalaženje na tržištu rada.

Uslijed trenutnih pandemijskih okolnosti, SLEEP je koncipiran kao hibridna kombinacija pet online predavanja i pet trening-radionica koje će održati u Sarajevu u predstojećim mjesecima.

Sve projektne aktivnost bit će održane u skladu sa mjerama opreza u pogledu nošenja maski u zatvorenim prostorima i održavanja fizičke distance.

Prijave za učešće u projektu primaju se najkasnije do 9. oktobra 2020. Godine putem linka: https://forms.gle/RV55C6W6zfPVJEcG8

Učešće u projektu besplatno je za sve učesnike, a organizator pokriva sve troškove učešća, smještaja i putovanja. Po okončanju projekta svi učesnici će dobiti certifikat o učešću.

Alumni asocijacija Druge gimnazije Sarajevo

(mreža-mira)