fbpx

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je jučer objavila vijest, da bi prvi kontigent vakcina mogao biti tu već 10. februara. Usplahireni građani, koji gotovo godinu dana žive u strahu od koronavirusa, s oduševljenjem su primili ovu vijest.

Grad Sarajevo organizuje bajramsku svečanost ispred Vječne vatre

“Čim smo pročitali vijest, oduševili smo se i nismo mogli da vjerujemo. Da vam pravo kažem, bili smo jako skeptični da li ćemo uopće dobiti vakcinu do kraja ljeta ove godine, ali eto sve ipak ide po planu i programu izgleda. Zbog toga pozivamo sve građane da nam se pridruže 10. februara, kada ćemo dočekati vakcine ispred Vječne vatre u Sarajevu”; kaže Ivana, stanovnica Sarajeva koja je pokrenula ovu inicijativu dočeka.

Doček su podržali svi načelnici u gradu i premijer Kantona Sarajevo, koji su finansijski pomogli da se obezbijedi bina, vatromet i ukrašeni kamion, koji će dovesti vakcine do lokacije.

“Ovo će izgledati poput dočeka Zmajeva nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Vakcine će sletjeti na aerodrom u Sarajevu, gdje će biti prebačene u specijalni kamion, koji će imati iscrtane zastave Bosne i Hercegovine. Kao specijalni gost, na kamionu s vakcinama će sjediti i Emir Hadžihafizbegović, koji sada već tradicionalno maše s kamiona i autobusa ukrašenim našim zastavama, kada se dešavaju neki veliki historijski događaji”, ističe Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon mahanja vakcina s balkona iznad Vječne vatre, Dino Merlin će prirediti spektakularni online koncert za sve građane Sarajeva.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.