fbpx
Fondacija Shuttleworth nudi stipendije pojedincima kako bi implementirali svoju inovativnu ideju za društvene promjene. Željeli bi živjeti u otvorenom društvu znanja s neograničenim mogućnostima za sve, pa identifikuju nevjerovatne ljude s inovativnim idejama, dodjeljuju im stipendije i novac koji ulažu u sopstveni projekt pomnože s deset ili više puta.

shuttleworth fellow

OBLAST:

društvene promjene

OPIS:

Ako se namjerno pronalaze sjajni ljudi, podržavaju i dijele njihovi pozitivni pristupi društvenim promjenama, svijet će postati bolji i brži. Zbog toga iz ove organizacije traže socijalne inovatore koji su otvoreni u srcu, imaju svjež pogled na rješavanje izazova i imaju vrlo jasnu ideju o svojoj ulozi u ostvarivanju pozitivnih promjena. Traže hrabre pojedince s inovativnim idejama za promjenu sistema, promjenu razmišljanja i primjenu otvorenosti u područjima koja uzrokuju štetu i nepravdu. Prijavite se ako mislite da možete poboljšati ove sisteme ili ih zamijeniti, ako znate koja praktična rješenja imate za otključavanje znanja i osnaživanje građana i smatrate da ste prava osoba da svoju viziju pretvorite u stvarnost.

Program stipendiranja fondacije Shuttleworth se sastoji od dvije komponente za svakog stipendistu – stipendije i finansiranja projekta. Stipendija pokriva troškove provedenog vremena za godinu dana i garantuje se stipendisti za tu godinu. Iznos stipendije varira i određuje se ekvivalentom plate svakog člana izvan stipendije, a vrijeme početka stipendiranja je 1. marta 2021. godine.

USLOVI:

Fondacija Shuttleworth nudi stipendije pojedincima kako bi implementirali svoju inovativnu ideju za društvene promjene. Najviše ih zanimaju izuzetne ideje na sjecištu tehnologije, znanja i učenja, a ključni zahtjev je otvorenost.

NAČIN PRIJAVE:

Prijave se vrše na linku: https://www.shuttleworthfoundation.org/apply/form/

ROK ZA PRIJAVU: 3. novembar 2020. godine

Detaljnije: https://www.shuttleworthfoundation.org/

(mladiinfo.me)