fbpx

Iako je općepoznato da se umjetnički izraz pokazuje na platnu, vajanjem skulptura ili čak kreiranjem putem računara. Međutim, Russell Powell iz Kalifornije je dao sasvim drugu dimenziju umjetnosti i tako ovaj umjetnik slika na vlastitoj šaci portrete te ih s nje pritiskom prenosi na papir.

Art Sheep piše da stvaranje ovakvih jedinstvenih djela mnogima djeluje nepraktično, međutim, pogled na njih razuvjerava i najvećeg skeptika.

Bez sumnje je riječ o izazovnom procesu jer se sve mora dovoljno brzo odviti kako se ne bi boja na njegovoj ruci osušila.

Međutim, ta “komplikacija” ga ne sprečava da u svoje 3D kreacije doda i komplikovane motive i sjenčenja, a do sada je uspješno stvorio mnoštvo portreta poznatih ličnosti.

Među njima su portret Johna Lennona, Dalai Lame, Kurt Cobaina, a s obzirom na neobičan umjetnički izraz, njegovi portreti su unikatni i predstavljeni na sasvim drugačiji način.

U galeriji pogledajte nekoliko Russellovih radova koje smo odabrali, a ukoliko vam se dopadne to što on radi onda ga zapratite na Instagramu.

Izvor: Klix