fbpx

Još jedna humana priča za početak godine dolazi nam iz Sarajeva. Studentica Elma Hasković  odlučila je Novu godinu započeti donacijom kose u okviru projekta „Moja kosa, tvoja kosa“ koju sprovodi Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Željela sam da ovim gestom bar na tren vratim osmjeh na lica djece – heroja koji se bore sa ovim oboljenjem i da bar na trenutak budem dio njihovog herojskog putovanja – istakla je Elma Hasković, studentica II godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Projekat “Moja kosa tvoja kosa”, koji sprovodi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, jedan je od najprepoznatljivijih projekata u BiH, ali i u regionu i šire. Perike koje se prave potpuno besplatno za djecu oboljelu od raka, koja su privremeno ili trajno izgubila kosu, tračak su nade u teškim danima i vrlo često su izvor velikih osmijeha na licima najvećih heroja koji se bore za život.

Kako bismo zadovoljili sve higijensko-epidemiološke uslove i standarde, doniranu kosu sam donijela lično na adresu vlasuljarske radionice Udruženja: Himze Polovine 21, 71000 Sarajevo uz propisno popunjenu OTPREMNICU ZA KOSU. Nadam se da će ovaj gest biti poticaj i drugima, da u skladu sa higijensko – epidemiološkim uslovima i standardima, bar na ovaj način osnažimo emocionalno i psihičko zdravlje hematoonkoloških pacijenata.

(mreza-mira.net)