fbpx

Dodik oštro osudio odluku Kriznog štaba da zabrani muziku uživo #SJAŠITE

by | okt 21, 2020 | Novosti, Vijesti, Zabava

Na danas održanoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj, povodom pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, na kojoj su donesene nove, oštrije mjere koje, između ostalog, podrazumijevaju obavezno nošenje maski, ali i zabranu izvođenja muzike uživo.

Dodik ponovno uzeo mikrofon i zapjevao pod šatorom - Srednja Bosna

Izgleda je upravo ova druga mjera razljutila mnogo građane, a među njima i lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je otkazao sve trenutne aktivnosti kako bi se pozabavio ovim problemom. On će, kaže, već danas uputiti protestno pismo Vladi Republike Srpske, ali i naložiti preispitivanje objektivnosti i kompetentnosti Alena Šeranića i Kriznog štaba.

„Sve može brate, i te maske, i distanca, pranje ruku, prskanje, ali gdje si bolan sad našao muziku da ukidaš, pred izbore. Kao da neko namjerno tamo opstruira naše predizborne aktivnosti, a znaju ljudi koliko se puta ja na skupovima upravo latim mikrofona i zapjevam. Očekivao sam da će me ovi iz Sarajeva sabotirati, ali od naših institucija to nisam očekivao“, rekao je Milorad Dodik.

On će, kako nam je potvrđeno, već danas imati sastanak s premijerom Viškovićem, Željkom Cvijanović i predstavnicima koalicije, kako bi razmotrili da li je ovakvom odlukom ugrožen i vitalni nacionalni interes Srba u Republici Srpskoj.

To je nonsens, da ja u vlastitoj Republici Srpskoj moram razmišljati o posezanju za vitalnim nacionalnim interesom. Ovakvim ishitrenim odlukama i potezima nije ugrožena samo moja kampanja, već se radi o osnovnim ljudskim pravima Srba na ovim prostorima, da zabavljaju, i da budu zabavljeni“, izjavio je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici