fbpx

Dejan Ivić: Do doktorata i prije tridesete – u IT-u je sve moguće

by | avg 19, 2020 | Novosti, Vijesti

Ako želite stalno da učite, radite na sebi i usavršavate se, dođite kod nas. Ovdje vam definitivno neće biti dosadno, neće vas savladati rutina i nećete raditi isti posao svaki dan.

Tako Dejan Ivić, inženjer automatizacije u kompaniji Prointer ITSS opisuje svoju firmu. Osim očiglednog talenta za promociju i reklamu, kaže da je dobar i u šahu i stonom tenisu, a nije loš ni kad se društvo okupi u kafani. Ipak, najbolji je kad je na svom terenu.

A koliko je na tom terenu zaista dobar, najbolje svjedoči podatak da je sa svojih 28 godina već stigao do doktorskih studija u Beogradu.

„Završio sam elektrotehniku, smjer energetika i automatika, a nakon toga master studije u Beogradu. Sad je ovo logičan slijed događaja“, kaže uz nonšalatni osmijeh, baš kao da je sve to „mačji kašalj“.

Sa istom takvom lakoćom objašnjava i šta to inženjer automatizacije zapravo radi.

„Mi radimo nešto jako zanimljivo što se, ovako na prvu, laicima čini mnogo komplikovano, a zapravo nije. Naš posao povezan je sa sistemima upravljanja i nadzora koji se koriste u industriji, elektroenergetici, ali i sistemima koji su svakodnevno oko nas, poput onih za upravljanje liftovima, objektima, vodozahvatima. I svaki dan je drugačiji“, priča Dejan.

Za te „drugačije dane“ i konstatne izazove, ima još jedno jednostavno objašnjenje. Informacione tehnologije su, kaže, naša sadašnjost i budućnost i oblast koja je zaista multidisciplinarna i u kojoj morate poznavati ne samo IT sektor, već i procese kojima upravljate.

Dosta toga je naučio u jednoj internacionalnoj kompaniji u kojoj je radio više od pet godina i to iskustvo mu je bilo dragocjeno kad se odlučivao za Prointer. I nije se pokajao.

„Ovdje sam naučio da je najvažnije kakvi vas ljudi okružuju. Posao koji radim povezan je i sa ostalim sektorima i ako nemate pravu podršku i kvalitetnu saradnju, sve postaje besmisleno. Zato opet moram da pohvalim čitavu našu ekipu“, kaže Dejan i smije se na konstataciju da je zaista dobar promoter svoje kompanije.

Mada je, sam po sebi, on najbolja reklama. 

(manager.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici