fbpx

CPE radionica u Sarajevu i Tuzli: EU grantovi – kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor

by | jan 14, 2021 | Novosti, Vijesti

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) ponovo organizuje popularnu radionicu: “EU grantovi – kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor” u Tuzli 1. i 2. februara te u Sarajevu 4. i 5. februara 2021. godine.

CPE radionica u Sarajevu i Tuzli: EU grantovi - kako do bespovratnih  sredstava za privatni i javni sektor - Klix.ba

Do sada se na ovoj radionici preko 200 učesnika upoznalo sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući nove EU programe – Horizon Europe i IPA III fond. Novi EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima.

CPE poklanja popust za rane prijave do 25. januara, stoga požurite sa prijavom.

Na radionici će biti predstavljeni trenutno otvoreni i predstojeći pozivi iz upravo započetog ciklusa EU finansiranja 2021-2027, koji je do sada najveći u istoriji EU i zapadnoga Balkana. Fokus će biti na konkursima za BH i “EU paket” za Zapadni Balkan koji je upravo usvojen. Trening omogućava praktičan rad učesnicima da sa svojim projektnim inicijativama savladaju način pripreme uspješnog projektnog prijedloga i da analiziraju primjere uspješnih EU projektnih prijedloga.

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti pronalaženja i saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekata što je posebno važno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci velikih projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad i networking u maloj grupi, učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. Praktična uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o EU grantovima. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije sa novim saznanjima o EU, IPA3, Cross Border, Horizon Europe i EIC Accelerator, te napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

Kome je radionica namijenjena

Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih, srednjih i velikih privatnih i javnih firmi, mikro firmi, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i svima koji žele naučiti više o mogućnostima bespovratnog finansiranja iz EU fondova.

Trener: mr. sc. Boško Nektarijević MBA
Ekspert i trener za EU grantove u jugoistočnoj Evropi

Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na “Solvay Brussels School of Economics and Management”, Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD. Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu.

Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je Coach u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I&saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana. Već 20 godina radi na pisanju uspješnih projekata te drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove. Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata, a dodatnih 6 projekata na kojima je bio angažovan su nagrađeni sa “Seal of Excellence awards from European Commission”.

Trener za lidere od 2002. godine u oblasti rukovođenja, kros kulturalnih pregovora, razvoja projekata, pisanja projekata i dr. Glavni dizajner velikog broja trening programa za preko 4000 menadžera iz sektora biznisa, javnog, akademskog i nevladinog sektora. Jedan je od osnivača European Training Academy iz Brisela i Balkan Security Network.

Certifikat
Po završetku treninga učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Mjesto i datum održavanja:

Tuzla, 1. i 2. februar 2021., 9:30 do 16h, hotel Dorrah
Sarajevo, 4. 5. februar 2021., 9:30 do 16h, hotel Hills 5*

Radionica je ograničena na 20 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o radionici i prijave na sljedećem linku ili nas pozovite 033 260 505.

(klix.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici