fbpx

CEI SEEMO nagrade za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu 2020

by | jul 31, 2020 | Novosti, Vijesti

Prednost za ovogodišnje nagrade imaće istraživačke priče koje se tiču krize prouzrokovane koronavirusom.

Centralna evropska inicijativa (CEI) i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) otvorile su poziv za nagrade za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu. Nagrade će biti dodijeljene u znak poštovanja rada istraživačkih novinara, kao i njihovog doprinosa u istraživačkom izvještavanju uprkos teškim uslovima u kojima često moraju raditi.

Prednost za ovogodišnje nagrade imaće istraživačke priče koje se tiču krize prouzrokovane koronavirusom, posebno imajući u vidu ulogu istinitog novinarstva i pouzdanog pristupa informacijama u ovom kontekstu.

Prijave na engleskom jeziku mogu poslati novinari koji dolaze iz 17 država članica Centralne evropske inicijative i to iz: Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Albanije, Moldavije, Bjelorusije, Bugarske, Češke Republike, Italije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Ukrajine.

Nagrade u iznosu od četiri hiljade eura biće dodijeljene profesionalnim novinarima, dok su za mlađe profesionalne novinare planirane nagrade u iznosu od hiljadu eura.

Rok za prijavu je 1.9.2020.

O nagradama će odlučivati međunarodni žiri u čijem sastavu će biti ugledni novinari i medijski stručnjaci iz regije, među kojima mogu biti i neki od dobitnika ranijih CEO SEEMO nagrada. Nagrade će biti dodijeljene u toku Media foruma za Jugoistočnu Evropu  (SEEMF) koji će se održati na jesen ove godine.

Više informacija o ovom pozivu dostupno je ovdje.

(media.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici